divendres, 7 de març del 2008

Sessió 2



Per començar hem parlat de la retenció retiniana, és a dir, els ulls tenen un defecte i gràcies a això els podem manipular i confondre. En relació això, hem vist una serie d'imatges en moviment anomenades Flip Book. Per comprendre millor aquest efecte ens ha donat un disc dibuixat per les dues cares, amb dues parts complementàries d'una mateixa escena, al qual es lliguen dos fils de manera que en fer-lo girar ràpidament se superposen les imatges de cadascuna de les seves cares i es pot veure l'escena sencera. Si a una cara hi ha el dibuix d'un ocell i a l'altra el d'una gàbia, en fer anar la joguina veurem l'ocell dins la gàbia.
Desprès en Pitu ens ha mostrat una lupa que es pot convertir en una camara de vídeo si la col·loquem de l'inrevés i nomès deixem que pasi llum per aquesta. Això va deixat amb la boca oberta!!! També hem parlat una mica de les camares de fotos i del seu funcionament. Aquest tema a derivat en parlar de l'utilització d'aquestes tecnologies en l'àmbit educatiu, ja que les camares no solen ser utilitzades pels més petits sinò pels educadors. Els nens necessiten experimentar, per això el paper de l'educador ha de ser el de motivar i oferir aquest material sense tenir por que es faci mal bé.

Per acabar una pel·licula de Walt disey, que jo recordava de petita, i desprès hem analitzat punt per punt totes les sequències. Sincerament, no em podia creure la quantitat de missatges intencionats que donen als infants. Ara penso que jo sóc una de les víctimes d'aquestes pel·licules, ja que he crescut interioritzan aquest tipus de missatges. Quan hem fet una lectura entre líneas el que més m'ha sorprès és el paper que donen a la dona, ja que aquesta no surt clarament en cap moment però el gat surt d'una bossa que esta lligada a una plantxa (dona:plantxa) i també l'única imatge femenina que surt és el peix com a delatora. Altres temas ha destacar seria la relació amb el catolicisme, el bé o el mal (dimoni i angel).